Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Η οικονομική κρίση έχει παρελθόν


Παρόμοιες δύσκολες ώρες όπως περνάμε εμείς σήμερα έζησε το Παρίσι της Αργεντινής πρίν από 10 χρόνια.

Η ανεργία έπιασε κόκκινο και το ετήσιο εισόδημα των μισθωτών ήταν λιγότερο από 300 πέσσος. Ο κόσμος ζούσε στα όρια της εξαθλίωσης αφού ολόκληρη η χώρα έζησε την απόλυτη φτώχεια. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Klarin η ανεργία άγγιξε το 60%.



Η λαϊκή δυσαρέσκεια όλο και μεγάλωνε. Οι μισθοί για έναν εργαζόμενο που δούλευε για 10 με 12 ώρες ήταν μηδαμινός. 

Η παιδεία κατέρρεε. 

Η εικόνα της πείνας ήταν φρικιαστική και οι άνθρωποι πέθαιναν στους δρόμους χωρίς ένα χέρι βοήθειας. Η εγκληματικότητα και οι λεηλασίες ήταν πρώτο θέμα σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα.

Το αρνητικό αυτό κλίμα είχε αντίκτυπο και στον αθλητισμό. Οι φασαρίες και οι βανδαλισμοί δεν έλειπαν ούτε από τα γήπεδα αφού ο κόσμος ξεσπούσε  ακόμα κι εκεί.

Παρά όμως το οικονομικό χάος που επικρατούσε, εν μέσω κρίσης η Εθνική ομάδα νέων της Αργεντινής κατακτά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα δίνοντας έτσι στο λαό το δικαίωμα έστω και διαμέσου του ποδοσφαίρου να περπατάει με το κεφάλι ψηλά και να αισθάνεται περήφανος.

Παράλληλα,μεγάλοι ποδοσφαιριστές πουλήθηκαν σε ομάδες της Ευρώπης με αποτέλεσμα να εισρέει χρήμα στα ταμεία της Αργεντίνικης Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Μετά από πολλές προσπάθειες και θυσίες από τον Αργεντίνικο λαό, η χώρα κατάφερε να ορθοποδήσει και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. 

Αυτό μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε κι εμείς ως παράδειγμα, όπου το παρελθόν μπορεί να γίνειπρόλογος του σήμερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου